Ünnepeink

A kisgyereknek még nagyobb szüksége van az ünnepek örömére, mint nekünk felnőtteknek. Fontos hogy az ünnepeket is ott élje át ahol él. A néha számukra is fárasztó hétköznapok után az ünnepnapok külsőségei, és a közös készülődés öröme, erősítik az érzelmi szálakat szűkebb környezetével. Lelkes és tehetséges kollégáinknak köszönhetően a Dalos Ovis gyerek számára az ünnep úgy kezdődik, hogy az óvónők által előadott színdarabot, vagy bábelőadást nézik meg. Ez is az érzelmi, és közösségi nevelés része.

Mikulástúra

A Mikulást a gyerekek és szüleik együtt várják egy közös kirándulás és színes programok keretében egy vasárnapi napon.

Karácsony

Ez az ünnep a családé. Itt az óvodában nem tartunk ünnepséget, de fenyőfát állítunk, ünnepi hangulatot teremtünk, hogy a gyerekek előkészüljenek a következő napok sokféle, családonként különböző megünneplésére. Sem karácsonykor, sem más ünnepen az óvoda nem foglal állást világnézeti kérdésekben, ezt a kérdéskört meghagyja a családoknak. Ilyenkor kerül sor a Diótörő c. mesebalett előadására. A darabban, melyet nem közönségnek, hanem saját maguknak adnak elő a gyerekek, minden óvodás szerepel, a balettmester vezetésével.

Farsang

A szülők is szívesen részt vesznek a jelmezes gyerekek játékaiban.

Nyuszitúra

Megkeressük a nyuszi ajándékait. A helyszín minden évben meglepetés.

Nyílt nap

Minden évben az óvodaválasztás idején nyílt napot tartunk leendő óvodásainknak, és szüleiknek.
A gyerekek bekapcsolódhatnak a csoportokban zajló foglalkozásokba. A szülők betekintést nyerhetnek minden csoport hétköznapjába, a teljes óvodai életbe.

Anyák napja

A gyerekek rövid műsorral, és virággal várják anyukájukat. Hagyományunk, hogy a nagymamákat is meghívjuk.

Majális

Május végén egy vasárnap Katalinpusztára megyünk. Ide az új, szeptembertől felvett gyerekeket is meghívjuk. Jó alkalom arra hogy kötetlen formában, szüleik biztonságos közelségében ismerkedjenek jövendő óvónőikkel, csoporttársaikkal. A "régiek" már magabiztosan mozognak az ismerős terepen.

Évzáró

Az év közben megismert sok - sok versből, dalból, játékból összeállított program zárja az évet. A nagyok számára ez már a búcsú pillanata.

A Dalos Ovis gyerekek három előadása zárja a tanévet.
A Mesebeszéd előadást és a Dalosjáték koncertet az Újpesti Polgárcentrum színháztermében, a balettvizsgát pedig a József Attila Színházban szoktuk tartani.