Táborok

Tücsöktábor

Az óvodában eltöltött évek eredményeit az is jelzi, hogy az iskolába készülő gyerek képes szülei nélkül eltölteni öt napot, és már vágyik is erre.

Ahhoz, hogy ezt a feladatot felelőséggel fel tudjuk vállalni, a gyerekekkel kialakított bizalmi kapcsolaton kívül a szülőkkel is fontos a több éves együttműködés.

Célunk, hogy az óvodánkba járó nagycsoportosok az őket ismerő pedagógusok felügyelete mellett próbálgassák önállóságukat, az igazi nagy erőpróba, az általános iskola megkezdése előtt.

Az előző évek során megszerzett tudást a valóságos élethelyzetek elmélyítik, beépítik.

Elsős tábor

Azoknak az első osztályosoknak, akik a Dalos Oviba jártak, a tanév végét követő két hétben angol - úszó napközis tábort szervezünk.

A gyerekeknek ez jó, aktív pihenési lehetőség az első iskolaév után. Az ismerős környezetben nagyon jól érzik magukat, felszabadultak, jókedvűek.

A régi csoporttársaikat, óvónőiket is meglátogathatják. Nekünk jó alkalom ez arra, hogy megfigyeljük, melyek azok a szokások, magtartás formák, amelyeket az óvodában sajátítottak el, és időtállóak.

Tapasztalataink megnyugtatóak, szokásaikra, tudásukra alapozni lehet a két hét folyamán.

Tánctábor

Ezt a nyári tábort a balettiskola növendékeinek rendezzük. Hasznos időtöltést, érdeklődési kör szerinti társaságot, és (szakember vezetésével) aktív kikapcsolódást kívánunk biztosítani a gyerekeknek. A növendékek tudása ugrásszerűen fejlődik a napi kétszer két táncóra hatására, ugyanakkor jut idő a pihenésre, úszásra, kikapcsolódásra is.

Ezekből a táborokból minden résztevevő gyerek fizikailag megerősödve, lelkileg kipihenten jön haza, sokan egy-egy barátsággal gazdagabban zárják a hetet. Három korosztályra bontva – három "altáborban" – tartjuk a táncórákat: mazsorett tánc, jazzbalett, klasszikus balett, step, spicc.